Zijn Duitse keukens nu echt goedkoper dan Nederlandse keukens?

Geplaatst op:

Steeds vaker hoor je dat je in Duitsland goedkoper een keuken kan aanschaffen dan in Nederland. Maar we zien er vaak tegen op want we moeten er heen, we spreken vaak de taal niet of niet goed en hoe zit het met garantie? Want uiteindelijk kan goedkoop dan duurkoop zijn. Dus zijn Duitse keukens nu echt zoveel goedkoper dan Nederlandse keukens?

Duitse keukens worden in grote aantallen geproduceerd

In de afgelopen 50 jaar heeft Duitsland veel expertise opgedaan in het fabriceren van hoogwaardige kwaliteit keukens voor een lage prijs. Hierdoor is uiteindelijk de term ‘Duitse keukens’ een begrip geworden in heel Europa. De fabrikanten in Duitsland produceren keukens in grote getallen, waardoor per stuk de productieprijs in verhouding een stuk lager is.

Zijn Duitse keukens ook echt goedkoper dan Nederlandse keukens?

De grootste vraag die mensen hebben is of een Duitse keuken écht goedkoper is dan een Nederlandse keuken. In Nederland worden er namelijk ook keukens uit Duitsland geleverd, waardoor je geen last hebt van een taalbarrière of veel moet reizen. Daarentegen kan je juist wel genieten van de goedkope prijs die de Duitse keuken met zich meebrengt.

Wat zijn de nadelen van het aanschaffen van een keuken uit Duitsland?

Als je zelf wilt reizen naar Duitsland om een keuken aan te schaffen, dan zijn er een aantal mogelijke nadelen. Zo kan je problemen hebben met de taal, je moet een stuk reizen en de garantie valt onder de Duitse wetgeving. Dit is niet voor iedereen een geschikte keuze. Daarom kan je ervan af zien om te kiezen voor een Duitse keuken. Maar als je toch wilt kiezen voor de lage prijs dan kan je naar een leverancier gaan van Duitse keukens die in Nederland gevestigd is. Dat scheelt reistijd, dat voorkomt problemen met de taal maar ook valt de keuken onder de Nederlandse wet- en regelgeving. Hierdoor heb je de voordelen van Duitsland maar ook van Nederland.

Ruime keuze uit keukens

Ook al denk je misschien dat doordat er goedkoop geleverd kan worden, de keuze minder ruim is. Maar dat is niet het geval. Doordat in Duitsland de aantallen groot zijn als het gaat om productie, hoef je niet beperkt te worden in je keuze. De keuze is ruim en de prijs wordt bepaald doordat er juist in zoveel grote getallen wordt geproduceerd. Want ze leveren niet alleen aan Duitsland zelf en aan Nederland, maar ook aan andere landen in Europa zoals België, Frankrijk en Italië.

Eigenlijk kan je dus zeggen dat Duitse keukens daadwerkelijk goedkoper zijn dan Nederlandse keukens. Je kan ervoor kiezen om naar Duitsland af te reizen maar dat heeft soms nadelen. Als je liever minder ver reist en een taalbarrière hebt, dan kan je een Duitse keuken ook in Nederland aanschaffen bij verschillende leveranciers. Het is net wat je wilt, maar het kopen van de keuken in Nederland heeft eigenlijk alleen maar meer voordelen. En dat is omdat de keukens in Duitsland in veel grotere aantallen worden geproduceerd en daardoor per stuk minder kosten.

Ready To Start New Project With Intrace?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.