Welke brilsterkte past het beste bij mij?

Geplaatst op:

Om te kijken welke brilsterkte het beste bij jou past is het belangrijk om te begrijpen dat de sterkte van een bril wordt bepaald door een oogarts of optometrist op basis van een oogonderzoek. Dit onderzoek meet de afstand tussen het hoornvlies en de retina, en op basis van die meting wordt de brilsterkte bepaald die nodig is om duidelijk te kunnen zien. Hierna kunt u uw bril op sterkte kopen bij B-Optics.

Soorten brilsterktes

Er zijn verschillende soorten brilsterktes, waaronder bijziendheid (myopie), verziendheid (hypermetropie), astigmatisme en presbyopie. Bijziendheid betekent dat je dichtbij goed kunt zien, maar ver weg onscherp. Verziendheid betekent dat je juist ver weg goed kunt zien, maar dichtbij onscherp. Astigmatisme verwijst naar een onregelmatige kromming van het hoornvlies, waardoor lichtstralen niet goed gefocust worden en beelden vervormd lijken. Presbyopie is een natuurlijk verlies van de elasticiteit van de ooglens naarmate we ouder worden, wat resulteert in een verminderd vermogen om op korte afstand scherp te stellen.

Advies opvragen

Om te bepalen welke brilsterkte het beste bij jou past, zal de oogarts of optometrist een grondig onderzoek uitvoeren van de ogen, inclusief het meten van de gezichtsscherpte, de oogbewegingen, de pupilreacties, de oogdruk en het hoornvlies. Daarnaast kan een optometrist ook een refractieonderzoek uitvoeren om de exacte brilsterkte te bepalen. Een refractieonderzoek omvat meestal het gebruik van een instrument genaamd een phoropter, waarbij de patiënt door verschillende lenzen kijkt terwijl de optometrist de sterkte van de lenzen aanpast om de beste optische correctie te vinden. Het doel van dit onderzoek is om de sterkte van de bril te bepalen die nodig is om de gezichtsscherpte te optimaliseren en eventuele visuele problemen op te lossen.

Niet vergeten

Het is belangrijk om te onthouden dat de juiste brilsterkte niet alleen afhankelijk is van de meting van de oogsterkte, maar ook van de individuele behoeften en voorkeuren van de persoon. Bijvoorbeeld, als je vaak achter een computer werkt, dan kan een bril met speciale computer lenzen helpen om vermoeide ogen en hoofdpijn te voorkomen. Of als je vaak buiten bent, dan kan een bril met gepolariseerde lenzen helpen om schittering te verminderen en de kleurwaarneming te verbeteren.

Ready To Start New Project With Intrace?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.